Home » Winkel » Shark Helmets

Toont alle 3 resultaten

Shark helmen

Shark is een bedrijf dat motorhelmen fabriceert. Het bedrijf is gevestigd in Marseille, Frankrijk. Het merk staat bekend om haar veiligheid. Ook voldoet Shark aan de SHARP-, DOT-, ECE- en FIM-normen. Hoewel het bedrijf vooral bekend staat als fabrikant van racehelmen, produceren ze ook helmen voor woon-werkverkeer.

De groei van het merk Shark

Shark werd in 1986 in Marseille opgericht door de broers en voormalige professionele racers André en Robert Teston. In 2005 nam AtriA Capital Partners het bedrijf 2R Holdings over, waar Shark ook onder viel. Een van de eerste zakelijke stappen was de opening van een filiaal in het Verenigd Koninkrijk; tegen 2006 was het uitgebreid naar Duitsland. Uiteindelijk werden ook dochterondernemingen in Chicago, Illinois en Dallas geopend. In 2011 kwam bijna 60% van de omzet van Shark van buiten Frankrijk vandaan. In 2016 werd een fabriek geopend in Normandië en in 2017 begon Shark zich uit te breiden naar buitensporten.

Wereldkampioenen met Shark helmen

In 1990 won Raymond Roche het wereldkampioenschap Superbike met een Shark helm, waardoor de populariteit van Shark toenam. Vanaf 2019 werden Shark helmen gedragen door bijna 70 wereldkampioenen in organisaties zoals MotoGP, FIA World Endurance Championship en World Superbike. Shark heeft tussen 2019 en 2022 elk jaar de Grand Prix van Frankrijk gesponsord.

Design en veiligheid

Innovatie, sensatie en design komen samen in de Shark helmen. Het grootste doel is de veiligheid op de weg te garanderen. Hoewel Shark fabrieken heeft in Thailand, Portugal en Normandië, wordt het ontwerpwerk alleen in Marseille gedaan. Tegen het einde van de jaren negentig vervaardigde de fabriek in Thailand voornamelijk modellen van composiet. De Portugese fabriek maakt voornamelijk helmen van geïnjecteerd polycarbonaat. De dikte van dit materiaal zorgt voor een hogere veiligheidsclassificatie.

Shark helm kopen bij Motomasu

Wil je een Shark helm kopen? Koop je helm online bij Motomasu. Wij hebben de gaafste en beste Shark helmen in onze collectie. Wij verzekeren gratis jouw Shark helm en uiteraard zijn alle helmen in ons assortiment ECE goedgekeurd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de veiligheid.