Vergelijken

Top 3 Bluetooth voorbereide scooterhelmen

scooterhelm met bluetooth geintegreerd

Technische ontwikkelingen gaan snel en scooterhelmen zijn geen uitzondering. Ondanks dat scooterhelmen met Bluetooth al een tijdje bestaan. Tegenwoordig zijn Bluetooth helmen bijna een must have als je vaak met de scooter (of brommer) op de weg begeeft. Als je eenmaal een scooterhelm met Bluetooth gewend bent dan wil je nooit meer zonder. Het geeft de rijervaring een totaal nieuwe dimensie.

De voordelen van een helm met Bluetooth

Een helm met Bluetooth zorgt voor meer rijcomfort en veiligheid.

 • Simpel je telefoon opnemen en bellen
 • Real-time navigatie instructies horen terwijl je rijdt
 • Uiteraard je favoriete muziek beluisteren
 • Oftewel, veilig en volgens de regels je telefoon bedienen

Het kan echter een uitdaging zijn om de ideale scooter helm met Bluetooth geïntegreerd uit te kiezen. Er zijn enorm veel modellen op de markt. Daarom hebben we een lijstje met de drie beste scooterhelmen met Bluetooth voor je samengesteld zodat je snel en eenvoudig helmen kunt vergelijken en een keuze kunt maken. Ckeck it out!

Top 3 beste Bluetooth scooterhelmen zijn?

Tromgeroffel…

 1. Shark Nano Tribute (bluetooth voorbereid)
 2. Vespa Visor BT
 3. Shark Nano Blank (bluetooth voorbereid)

Vespa Visor BT Jethelm met bluetooth

vespa visor bt zwart

Deze Vespa helm is van ABS met gestikte eco-leather afwerking. Een 2 mm transparant vizier met antikrasbehandeling en dubbele schroef.

Functies Bluetooth systeem:

 • Stereo headset
 • Double link function: Mogelijkheid om bijvoorbeeld naar muziek te luisteren en gelijktijdig GPS instructies te ontvangen.
 • Intercomfunctie waarmee bestuurder en passagier met elkaar kunnen communiceren.
 • Geïntegreerde microfoon met micro-USB poort.
 • Functieknop op de microfoon.
 • Rood / Blauwe led op de microfoon geeft de status van het systeem aan.
 • Voice command functie waarmee telefoonoproepen aangenomen kunnen worden.

Nu je de beste bluetooth scooterhelmen die te verkrijgen zijn kent is het noodzaak om er eentje te kiezen. Hieronder vind je de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen om een goede keuze te kunnen maken.

Prijs

De belangrijkste overweging is, zoals zo vaak, jouw budget. Bluetooth helmen zijn niet goedkoop. Een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon op een motor, brommer of scooter overigens ook niet.

Voor fietsers is deze boete € 95, voor brom- en snorfietsers € 160 en voor gemotoriseerd verkeer € 240

Bron: rijksoverheid

Heb jij de bankgegevens van het CJIB in de adressenlijst van je bank staan om het regelmatig overschrijven van geld te vereenvoudigen? Investeer je centen dat in het comfort en rijgenot van een bluetooth scooterhelm.

Die bluetooth helm is, nu je in gedachte de boete van 160,- van de prijs aftrekt, ineens een stuk minder duur.

Bluetooth Range

Bluetooth apparaten hebben meestal een kleinere reikwijdte in vergelijking met andere draadloze communicatie apparatuur. Hoe beter de Bluetooth range is, des te beter de ontvangst van het geluid. Er is niets irritanter dan haperende gesprekken of onderbrekingen in de muziek. De maximale range is dus extreem belangrijk bij de keuze van een dergelijke helm.

Veiligheid

De Bluetooth helmen uit ons lijstje voldoen allemaal aan de juiste veiligheidsstandaarden. Kies een Bluetooth helm waarbij het apparaat zich aan de buitenkant van de helm is geintegreerd en voorkom blootstelling aan Bluetooth straling.

Conclusie

Hopelijk snap je nu waar je op moet letten als je scooterhelmen met bluetooth gaat vergelijken om een goede keuze te maken.

Een Bluetooth helm is de beste en veiligste manier om tijdens het rijden contact te houden met je scooter buddies, om lekker naar muziek te luisteren of om te navigeren. Vergeet niet dat boetes niet mals zijn en je dat geld beter in een mooie helm met Bluetooth kunt investeren. Dankzij de hands-free mogelijkheden kun jij beide handen aan het stuur houden, je ogen op de weg richten en zo ongelukken voorkomen. Als je geen zin hebt om elke Bluetooth helm op de markt met elkaar te vergelijken dan kies je eenvoudig één van de favorieten van onze experts. Weet je zeker dat je een goede keuze maakt.