Advies

Hoe bepaal je de helmmaat?

Als je een helm koopt dan wil je dat deze zo goed mogelijk past. Een te kleine of een te grote helm kan behalve oncomfortabel ook onveilig zijn. Meet daarom goed je hoofdomtrek. Op elke productpagina staat een link naar een tabel waar je van het betreffende helmmerk de maat kunt opzoeken. Uitgebreide uitleg over het bepalen van je helmmaat.

Betalen

Welke betaalopties bieden jullie?

Je kunt bij ons op verschillende manieren je bestelling afrekenen. De populairste manier is via iDeal. Je kunt het bedrag ook overmaken middels een overboeking ovv het bestelnummer. De betaling wordt via onze betaalprovider Mollie afgehandeld. De betaling is pas verricht als je daar ook een bevestiging van hebt ontvangen.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Bij verzending binnen Nederland worden er geen verzendkosten in rekening gebracht tenzij anders wordt aangegeven. Verzending naar andere landen op aanvraag. Je kunt er ook voor kiezen om de bestelling bij ons in de showroom in Leiden op te halen. Dat is uiteraard gratis.

Verzenden

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Wij hanteren het principe: ‘Vandaag besteld, morgen in huis’. In 90% van de gevallen is dit ook zo. In enkele gevallen hebben we het product niet op voorraad. Dit zorgt ervoor dat de levering bij jou aan huis twee tot drie dagen later zal plaatsvinden.

Waar kan ik de status van mijn bestelling terugvinden?

Na het online afrekenen wordt er voor jou een account aangemaakt. Log in op je account met de gegevens die we via e-mail naar je hebben verzonden. Eenmaal ingelogd op je account klik je op ‘bestellingen’. Daar vind je de actuele status van je bestelling.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen. We sturen de gegevens naar het e-mailadres dat je bij het afrekenen hebt opgegeven. Mogelijk zijn de gegevens in de spamfolder terechtgekomen of heb je per ongeluk een verkeerd e-mailadres opgegeven.

Via welke vervoerder wordt het product verzonden?

Wij maken gebruik van de vervoersdiensten van PostNL.

Wat gebeurt er nadat ik de bestelling heb geplaatst?

Als de betaling is gelukt dan ontvangen wij een notificatie met jouw bestelling. Onze motormuizen racen direct naar het magazijn om jouw producten te verzamelen en verzendklaar te maken. Aan het eind van de dag worden alle pakketjes door de bezorgdienst opgehaald. Terwijl onze motormuisjes gaan genieten van een goed stuk kaas gaat jouw pakket naar het distributiecentrum. De bezorgdienst werkt dag en nacht om op tijd bij jou op de stoep te staan.

Kan ik de bestelling ophalen?

Het is mogelijk om de bestelling bij ons in de showroom in Leiden af te halen, te retourneren of te ruilen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Kan ik een alternatief afleveradres opgeven?

Ja, tijdens het afrekenen kun je een alternatief bezorgadres opgeven.

Retouren

Hoeveel bedenktijd heb ik?

Het product heb ik beschadigd of defect ontvangen.

Dat is erg vervelend maar we gaan het netjes afhandelen. Neem eerst met ons contact op voordat je het product terugstuurt.

Wat zijn de retour voorwaarden?

De bedenktermijn bedraagt 14 dagen. Een product mag alleen om te passen zijn gebruikt. Alleen producten die in nieuwstaat verkeren, schoon en onbeschadigd zijn en in de originele verpakking (inc. labels) zitten mogen retour worden gezonden. Stuur een artikel retour in een postdoos waarop het verzendetiket is geplakt.

Hoe werkt het retour zenden?

Voor jouw gemak hebben we het retourproces netjes en overzichtelijk onder elkaar gezet. Lees hier verder.

Garantie

Hoeveel garantie heb ik?

Hoe maak ik aanspraak op garantie?

Klacht & Compliment

Waar kan ik een klacht indienen?

Hoe dien ik een compliment in?