Beste motorhelmen

Motorhelmen zijn er in allerlei soorten, kleuren, maten, merken en types. Logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Motomasu heeft ook verschillende helmen voor de motor. Zo hebben we jethelmen, systeemhelmen en integraalhelmen. We geven een top 3 van elk type helm.

Top 3 beste jethelmen

Jethelmen herken je vaak aan de ronde schaal en het open karakter. Hierdoor worden ze ook wel ‘pothelm’ genoemd. De meeste jethelmen worden ook gecategoriseerd onder retro helmen door de mooie vintage uitstraling.

Hoewel de jethelmen van Motomasu allemaal zijn goedgekeurd voor snorfiets, scooter en motor, adviseren wij toch om de jethelm alleen op een snorfiets of scooter te dragen. Ze hebben namelijk geen kinbescherming en geen full-face vizier, hierdoor is de veiligheid met grote snelheden niet te waarborgen.

BEON Design Jethelm met vizier

1. BEON Design jethelm met vizier (mat zwart)

De mat zwarte Beon Design jethelm met vizier is een populaire snorfiets- en scooterhelm voor zowel dames als heren. De zogenoemde ‘pothelm’ heeft een sportief en stijlvol uiterlijk. De helm is voorzien van een anti-kras spiegelvizier en sluit goed aan op het hoofd. Je koopt deze jethelm al voor maar € 59,90.

MT Helmets Viale SV Mat Zwart

2. MT Helmets Viale SV Mat Zwart

De nummer twee beste jethelm is de MT Helmets Viale SV in mat zwart. En dat is niet voor niets, want deze helm heeft een perfecte pasvorm, een sportieve uitstraling én een geïntegreerd regen- en zonnevizier. Voor de prijs hoef je deze jethelm ook niet te laten liggen; hij is al te koop voor maar € 69,90.

Vespa Visor 3.0 Part II

3. Vespa Visor 3.0 Part II

Deze Vespa Visor 3.0 Part II jethelm valt in de duurdere prijscategorie, maar is wel de moeite waard. De Vespa helm is licht van gewicht, maar gemaakt van stevig ABS. Eco leder maakt de uitstraling van deze Vespa jethelm luxueus. De binnenvoering is ademend en hypoallergeen. Je koopt deze helm voor € 239,00.

Top 3 beste systeemhelmen

Een systeemhelm is eigenlijk een combinatie van een jethelm en een integraalhelm. Een systeemhelm heeft een kinstuk die je omhoog kunt klappen in de stad en naar beneden kunt klappen als je op de snelweg rijdt. Sommige systeemhelmen hebben echter geen volledige kinbescherming; deze typen kun je voor de veiligheid beter alleen op een scooter en brommer dragen. De systeemhelmen van Motomasu zijn ECE goedgekeurd voor scooter, brommer en motor.

1. ROOF Boxer V8

De ROOF Boxer V8 is een van de populairdere systeemhelmen. De unieke uitstraling, de rode clipjes aan de zijkant en de ventilatie bij de kin maken deze systeemhelm een speciale helm. Deze ROOF helm is al meer dan een miljoen keer verkocht. Je koopt ‘m voor € 308,00.

2. DEMM FL One

De DEMM FL One is een mooie allround systeemhelm met ingebouwd zonnevizier en klapscherm. Hij is zeer geschikt voor op de brommer en scooter. De systeemhelm is er in de kleuren titanium en mat zwart. Je koopt de helm voor een mooie prijs: € 84,90.

3. BEON B700

De BEON B700 is een stoere systeemhelm met een Italiaans design. De systeemhelm is uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier en luxe binnenwerk. De helm voelt zeer comfortabel aan. Je koopt ‘m voor € 119,90.

Top 3 beste integraalhelmen

Ben je op zoek naar een goede helm voor op de motor? Dan is een integraalhelm de veiligste type helm. Door de geïntegreerde kinbeugel en de bescherming van het hele hoofd, biedt een integraalhelm de beste bescherming op een motor. De integraalhelmen van Motomasu zijn ECE goedgekeurd voor scooter, brommer en motor.

1. DEMM Starter

De DEMM Starter is een stoere en populaire integraalhelm. Hij is verkrijgbaar in de kleur zwart. Maak de integraalhelm eenvoudig open en dicht met de snelsluiting. Je koopt de helm al voor maar € 69,90.

MT Helmets Thunder III SV

2. MT Helmets Thunder III SV

Ook deze MT Helmets Thunder III SV staat in de top 3 van beste integraalhelmen. De helm heeft een mooi design, een geïntegreerd zonnevizier en een luchtventilatiesysteem. Koop hem in solid zwart of solid mat zwart voor een mooie prijs: € 99,90.

3. BEON B503

De BEON B503 is de afsluiter van de beste motorhelmen. De BEON integraalhelm is voorzien van een 3-wegs-ventilatiesysteem en een geïntegreerd zonnevizier. De helm is te koop voor € 94,90.