Home » Winkel » Scooterhelm

Resultaat 1–12 van de 47 resultaten wordt getoond

Scooterhelm kopen? Bij Motomasu hebben we goedgekeurde helmen van Europese topmerken

Een scooter helm kopen doe je online bij Motomasu want je wilt er goed uitzien. Ook met een scooterhelm op je hoofd.

Wij hebben de gaafste en beste scooterhelmen van alleen maar A-merken. Allemaal met ECE-Keurmerk. Daarnaast verzekeren we gratis je scooter helm. Dat is wel zo veilig.

Helmplicht voor scooterrijders

Vanaf 1 januari 2023 gaat de helmplicht in voor snorscooters met een blauw kenteken. Dit betekent dat je altijd een helm op moet als je op een scooter rijdt. Op Motomasu kun je tientallen helmen vinden van verschillende prijscategorieën, kleuren, maten, merken en types. Zo voldoe je aan de helmplicht en voorkom je een boete. Kijk in onze webshop voor ons hele aanbod scooter helmen.

Scooter helm verplicht?

In 2022 is een scooter helm alleen verplicht voor bromfietsers die 45 km/u gaan en voor snorscooters (25 km/u) op de rijbaan. Voor snorscooters die rijden op het fietspad, is nog geen helm verplicht. Maar vanaf 1 januari 2023 verandert dit. Dan gaat ook voor snorfietsers op het fietspad een helmplicht in. De helmplicht houdt in dat alle snorfietsers en eventuele passagiers verplicht een goedgekeurde bromfietshelm, motorfietshelm of een speed-pedelec-helm moeten dragen. Verder blijven de regels voor snorscooters gelijk – ook de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur blijft.

De helmplicht wordt vanaf 1 januari 2023 wettelijk verplicht en gehandhaafd in heel Nederland. Rijd je na 1 januari 2023 op een snorfiets zonder helm? Dan kun je een boete riskeren van € 100 als je wordt betrapt. Het zou natuurlijk jammer zijn om zo’n bedrag te moeten betalen, dus het beste is om nog in 2022 een goedgekeurde helm aan te schaffen op Motomasu.

Scooter helm kopen

Heb je een snorscooter van 25 km/u en geldt de helmplicht straks voor jou? Dan is het handig om een scooter helm te kopen, zodat je na 1 januari een boete van € 100 voorkomt. We hebben al scooter helmen vanaf € 59.95, dat betekent dat je zelfs goedkoper uit bent dan een boete. Koop op Motomasu een goedgekeurde helm voor jouw scooter! Kies uit verschillende prijsklassen, maten, kleuren, merken en helmtypes.

Een goedgekeurde scooter helm voor je snorfiets heeft een cirkel met hoofdletter E er in. Achter de E staat een cijfer dat staat voor een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4. Een goedgekeurde speed-pedelec-helm heeft de volgende markering: NTA 8776:2016.

Scooter helm dames

Ben je een dame die graag met een leuke scooter helm wil rondrijden? Wij hebben verschillende helmen in ons aanbod die erg stijlvol zijn voor dames. Zie bijvoorbeeld de fashion helm van BEON Design en de soortgelijke witte jethelm van hetzelfde merk. En wat dacht je van deze mooie rode vintage helm van Vespa? Er is genoeg keuze als je een scooter helm voor dames wil kopen! Bekijk ons hele aanbod van scooter helmen voor dames op de scooter helm pagina.

Scooter helm heren

Wil je graag een stoere scooter helm voor heren kopen? Ook dan kun je in het aanbod van Motomasu genoeg vinden. Zo hebben we prachtige mat zwarte helmen, zoals deze Streetfighter scooter helm van MT Helmets. Wil je liever een opvallende scooter helm kopen, dan is de rode systeemhelm met zonnevizier een dikke aanrader. Of ga voor de mat grijze scooter helm met skull print. Bekijk ons hele aanbod van scooter helmen voor heren op de scooter helm pagina.

Veelgestelde vragen over scooterhelmen

Wanneer helm op scooter?

Vanaf 1 januari 2023 gaat de helmplicht in. Dit houdt in dat bestuurders van zowel een snorscooter (25 km/u) als bromscooter (45 km/u) een helm moeten dragen. Deze plicht geldt overal in Nederland: zowel op fietspaden als op rijbanen.

Hoe hard mag een scooter zonder helm?

Op dit moment is het nog zo dat snorscooters op het fietspad mogen rijden zonder helm. Snorscooters gaan maximaal 25 km per uur. Vanaf 1 januari 2023 moeten ook snorfietsers op het fietspad rijden met helm op.

Vanaf wanneer moet je een helm op scooter?

Vanaf 1 januari 2023 moet je in Nederland verplicht een helm op als je een snorscooter (25 km/u) bestuurt. Dit was al het geval voor een bromscooter (45 km/u). Rijd je na 1 januari 2023 op een snorfiets zonder helm? Dan kun je een boete riskeren van € 100 als je wordt betrapt.

Wanneer is helm verplicht op scooter?

Vanaf 1 januari 2023 is een helm verplicht op alle scooters. Dit geldt voor zowel fietspaden als rijbanen. De helmplicht gaat ook gehandhaafd worden. Heb je op een snorscooter geen helm op na 1 januari? Dan riskeer je een boete van € 100.