Top 3 retro helmen

Retro helmen zijn erg populair op dit moment. Je herkent ze aan het open karakter: ze hebben geen kinbescherming en geen full-face vizier. Hierdoor worden ze ook wel jethelm of pothelm genoemd. Je scoort retro helmen van verschillende merken bij Motomasu.

Over retro helmen

Eén misverstand over retro helmen is dat ze niet veilig zouden zijn. De vintage helmen van Motomasu hebben allemaal het ECE keurmerk, waardoor ze voldoen aan de laatste veiligheidseisen voor het verkeer. Je kunt ze dus gerust dragen op een snorfiets en scooter.

De zogenoemde ‘pothelm’ herken je door effen kleuren, contrasterende kleuren, eenvoudige belijningen en stoere prints. Bijna alle retro helmen worden gecategoriseerd onder jethelm.

Onze top 3 retro jethelmen

We hebben verschillende retro helmen in ons assortiment van de merken Beon, Vespa, MT Helmets en DEMM. Een aantal van deze vintage jethelmen zijn enorm populair bij scooterrijders. We hebben een top 3 van populaire retro helmen samengesteld.

1. Beon Design mat zwart Jethelm met vizier

De Beon Design mat zwart jethelm is een populaire snorfiets- en scooterhelm voor dames en heren. De ‘pothelm’ is betaalbaar en het heeft een sportief en stijlvol uiterlijk. De helm is voorzien van een anti-kras spiegelvizier die je simpel en snel omhoog schuift. Door de ronde vorm sluit de helm goed aan op het hoofd. De Beon Design Jethelm met vizier is er in wit en zwart.

vespa vj wit/zwart

2. Vespa VJ Wit/Zwart Jethelm

Ook de Vespa VJ jethelm in wit/zwart is een populaire keuze. Wat opvalt is dat het een ingegraveerd Vespa logo aan de voorkant van de helm heeft. Ook heeft deze ‘pothelm’ een inwendig en inklapbaar zonnevizier, iets wat bij retro helmen redelijk uniek is. Aan veiligheid heeft Vespa ook zeker gedacht bij het maken van dit model, want de buitenschaal is gemaakt van ABS. Dit maakt de retro helm hard en slagvast.

3. MT Helmets Le Mans II SV

Ook in de top 3 staat de Le Man II SV van het merk MT Helmets. Dit is een stoere en stijlvolle helm met een prachtige vintage uitstraling. Deze retro jethelm combineert een gevoel van veiligheid en de 50’s en 60’s stijl. De helm is zeer geschikt voor de snorfiets en scooter. De ‘pothelm’ is er in mat zwart en in mat zwart met witte strepen.

Retro helm kopen?

Wil je graag een retro helm kopen voor jouw snorfiets of scooter? Koop dan jouw favoriete helm bij Motomasu. Let op: door het open karakter van de vintage helmen, raden wij aan om een retro helm niet op een motor te dragen. Retro helmen zijn bij uitstek geschikt voor snorfiets en scooter. Een vintage jethelm van Beon Design koop je al voor maar € 59,90, dus bestel jouw favoriete helm!